" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

melodi : "engelska flottan" Oh boy, oh boy, oh boy!!! av Lasse Dahlquist, en mer eller mindre förvrängd spegling av lyriken till denna vals




Ängelska SatellitValsen




I


Adam har svävat bland paraboler i år
satt upp nya satelliter

Hemskt hur det snurrar i alla jordklotets vrår
utav månsken tusen liter


Evert har fått sig ett jättelikt teleskop
mumlar med nån cyklop
tror det e telefon

Televisionen ger skiftande stjärnors syn
men vad är det som glimrar i skyn?



Jord!

Skönaste skeppet har skymtats vid Venus
like girls, like girls, like girls!!!

sjutton små änglar som helt saknar vingar
like girls, like girls, like girls!!!


Hör hur de jazzat från Jupiter
och kört en vals med Mars

flyktiga kyssar men djup i blick
se Jorden väntar, Gud bevars!


Landa er flotta på vår go'a world
like girls, like girls, like girls!!!




II


Anne och Edla har skapat ängelsk kanal
där de visar sin lekamen

sänder sen ner mer o mer till jordgubbars graal
dem i budord tatt examen


Adam har omtolkat paradis till Paris
Hjulet går i repris
trots att de är i Wien

Hemkära grabbar har uppfört ett interface
där man hånglar med änglar från space


Re:

Skönaste skeppet har skymtats vid Venus...

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 385 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-12 15:21



Bookmark and Share


  Nanna X
det här var en riktigt fräsig vals, och stavelserna sitter som en smäck!
2011-08-13

  TrollTörnTrappan VIP
Tackar Lazze! Rezillos låter riktigt skönt uppfriskande, som skotsk whizkey, fast det inte var minsta valstakt i den dängan :)
2011-08-12

  Larz Gustafsson VIP
Finurligt och fyndigt.
"Destination Venus", som Rezillos sjöng.
2011-08-12
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP