Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En samhällsbetraktelse


En riktig hora

I en vacker park i någon stad
sitter en kvinna på en bänk
och är aldrig glad

Denna kvinna med tovigt hår
och smutsiga kläder
sitter där ute i alla väder

Hon dricker sitt billiga vin
tillsammans med andra fyllesvin

I ansiktet ser man blåmärken och ärr
Men i hennes inre är det nog värr

I en svunnen tid fanns ett socialt liv
med familj och vänner

Nu är hon ensam och förlorad
och inte ens sig själv hon känner

En riktig hora med många kunder
blev tillslut att hon gick under

Fåglarna kvittrar i stadens park
Nu behöver hon få tag på lite knark

Så på stapplande ben går hon
på högklackade skor

Denna kvinna som är någons mor
utan samvete som vi ser
denna kvinna som aldrig ler

I en svunnen tid var hon
en glad liten flicka
Nu tröstar hon sig på en parkbänk
med billigt rödvin att dricka

I en vacker park i någon stad
sitter en kvinna på en bänk
och är aldrig glad





Fri vers av Spirit
Läst 663 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-01-05 15:48



Bookmark and Share


  Vildaste
kunde inte slita mig från texten, glömde sätta betyg/vilda
2006-10-10

  Vildaste
Denna är en av de bästa jag läst här på Poet.se!!!
fantastiskt du har beskrivit kvinnans öde,satte den som bokmärke!
kram/vilda
2006-10-10

  Queen_of_Rain
sorglig beskrivelse från en intelligent idée... texten är något lång känns "repetivt predikande" som man bara letar efter avslut men vill få med alla idéer... gillar kontrasten mellan vacker park och olyckan dock och detaljrikedomen tex högklackade skor..
2006-01-05

  Cris
En riktigt betraktelse du återger med känsla. Det är sorgligt att det kan gå här. Och hur även hon en gång vart en förhoppningsvis glad liten flicka.
2006-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Spirit
Spirit