Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att vara fri att uttrycka sig är inte en självklarhet för alla. Låten jag Gun Alfsdotter skrivit heter Born to be free Musik Mitch Hiller( texten här är ingen översättning av låten)


Vinden drar förbi

Samla i hop dig lilla människa
samla ihop dig
Gråt lilla människa gråt
För världen är i sorg
och du kan inte göra nått
Eller kan du göra något för någon annan
än dig själv

Kan du det

Vinden drar förbi
men slutar aldrig blåsa
Den bara drar förbi
och blåser någon annanstans

På Tv visar dom barn som går på soptippar och letar mat
Här beter sig folk som sopor
Kommunen kastar flera tusentals kilo mat varje dag
i soporna
Inte ens sop sorterar

Ja jag gråter lilla människa
för jag ser på och har ännu inte gjort något åt saken
Men en dag ska jag säga ifrån
För det är min rättighet

Jag kan också passa på
att skriva om
hur illa de äldre har det inom vården
Men det är ju dom som har det svårt inte vi
För vi är ju inte där än

En dag finns inte du och jag
En dag är vi kanske bara ett minne för någon
Jag hoppas att jag hinner göra mer
medans jag finns

Jag är tacksam över så mycket i mitt liv
Livet är som en trisslott
plötsligt händer det
Kanske har du redan vunnit
om du inser att ditt liv är din största gåva

Vinden drar förbi
men den slutar aldrig blåsa
Så stilla dig lilla människa
stilla dig
Så du hinner uppleva att du lever

Jag hade turen att födas fri
Men har jag levt fri
det undrar jag över
Så påverkade vi är av vår omgivning
Ordet är fritt
Nu har jag sagt det jag tänkte














Fri vers (Fri form) av Spirit
Läst 603 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-01-11 23:35



Bookmark and Share


    Trolletiskogen
Fint du skriver. Har läst flera av dem nu. Sköt om dig. / Trolletiskog ;)
2015-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Spirit
Spirit