Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu tvekar sommaren





Som blodröda tårar lyser rönnbären
genom augustimorgonens dimma

den uppgående solen färgar gräset
varmt honungsgult

sveper sina armar runt min daggfrusna kropp
medan nattens dröm långsamt försvinner


Ännu tvekar sommaren i steget
dröjer i solens lek mellan gulnade blad

medan höstens viskning över gräset
blir tydligare för varje dag








Fri vers av Michaela Dutius
Läst 397 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-08-14 13:54



Bookmark and Share


  Anna*
Underbart bildspråk som målar upp höstfärgerna inför läsaren och låter de blodröda tårarna glittra i morgondimman. Applåder
2011-08-23

    AA VIP
Mycket vackert. Härliga nyanser.
2011-08-20

    Birgersdotter VIP
så vackert ...
2011-08-19

  Maria T
Så poetiskt vackert
du skildrar höstens
viskning.
Vacker höstbild
2011-08-19

  Larz Gustafsson VIP
Vackra rader, Mix.
2011-08-18

  anits VIP
Mycket vackert och känslosamt
om det som snart är här, hösten
2011-08-15

  Christine Sabel
Neheheeeej! Så sorgligt..jag vill inte!!!!
2011-08-14

    © Birgitta Wäppling VIP
Finstämt och vackert beskrivet om sensommaren som är på väg att mogna mot höst.
2011-08-14

  drakbruden VIP
Åh så vacker....jag låter mig förföras av bilderna och stämningen....
2011-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius