Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Etablissemangets religioner


dom borde vara
så jävla tacksamma
för att ni ber

till dom ikonerna
dom har hittat på
till er

muslimer och katoliker
protestanter
och judar

buddister och hinduer
alla med
olika gudar

regler och normer
med spirituella stunder

samma banala budskap
kärlek på ytan
men hat därunder

ingen verkar fatta
att ingen har rätt

tror ni på troll också
tomten
och påskharen?

snälla
ser ni inte
att dom har er
just där dom vill ha er

hatet
mot varandra
och hyckleri
från präster
och imamer

påhittade mirakel

och edens
jävla lustgård
med ett förödande
äpple

det var eva och adams fel
att det skedde som det skedde

och jesus gick
på vattnet
och gjorde det
till vin

helade sjuka
ödmjuk och timid

hur i helvete
kan någon
verkligen
tro på nåt sånt där?

och dom hamnar
i ett brinnande helvete
dom som svär

kvinnor stenas till döds
och ska vara oskulder
tills dom är gifta

skrock hit
och skrock dit
13 är en ond siffra

för att inte tala om
trippel-6
djävulens nummer

han har klövar, horn och svans
och bor under
oss

fattar fan inte
att ni kan vara
så blinda

att allt som sker
skulle vara nån
skäggig gubbes vilja

köper hela paketet
som dom säljer

ritualer och traditioner
och påhittade helger

dom borde vara så
jävla nöjda
att ni tror på den där skiten

underklass och kastlösa
är helt nöjda med livet

maktens män
som i sekler
har ljugit

stulit
från dom fattiga
och hjärntvättat
folket

tjatat om kärlek
men pådrivit våldet

med korståg
tvång
och en bok i sin hand

lurat människor
i land efter land

men vi är många
som ser

och vi blir fler
och fler

och snart
så snart
är vi fler än er
















Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-24 14:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP