Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT REDIGT HANDSLAG (För En Luns)

Du är vackert pitoresk i all din
bakgårdsidyll.
Kullerstensbeklädda gator med
skvallerspegeln i givakt från en och
annan fönsterkarm.

Jag kan skymta Hanö i mörkblå
siluett där bakom kastellet.
Skorstenar Ett Två Tre bakom
oljehamnen.

Du är så mycket mer än bara
nåt sorts smör, du tilltalar mig
på djupet. Från utvandrarmonument
till äggstocksfestival, från Asarum
i nord till Sternö i syd. Och allt som
är där i mellan.

Du är ett redigt handslag, goddag goddag,
och en öppen varm famn, Karlshamn!




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 292 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-15 11:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar