Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KabinEtt

Vilka är dina tankar om civilstånd? Blir du rädd nu? Drog du dig tillbaka i ditt tysta skal? Något som gör någon glad är ugliness. Bara du gör det med inlevelse är du fantastisk, och visar att du hyser medlidande. (Hånskrattar inte efter sitt misslyckande. Det gör man inte). Med den mysiga musiken, kabinettet och värmeljusen. Vilka är dina tysta tankar när du river sönder papper med den premiärminister som inte har någon framtid? Som från och med nu inte bestämmer, som vi brukade, och det känns för djävligt, rent ut sagt.

Börjar såga andra längs fotknölarna. När han var en liten kille och inte beredd på skräck. Och en tom dag kunde inte bestämma sig för vad han skulle bli. Ja, hans huvud var väldigt städat. Av deras poker, deras ångest. Hans ögon var stora och förvandlade, som hos en hypnotiserad. Jag läste på om ämnet, men valde att inget publicera om det här.

Ännu har jag dagar då jag läser mycket, dagar i sträck. Tog reda på betydelsen av dina farväl, och de var så övernaturligt bra, svartvita som sagt. Nu när jag minns dem. Obalanserad virvel betyder att jag ska drunkna i lagunen, och hennes värdefulla kärlek, eller någon sorts smolk.

Ingen ser till Robert här, Gandhi är den som sover. Idag såg jag en som hämtades av ambulans. Så vi var i samma tecken. Men en nipprig tid och jag mejades undan. Men ur ett annat perspektiv, du trodde att jag var någon annan, ja du misstog dig. När vi satt så långt borta från varandra och det var en speciell högtid.

Jag menar vid fiket, du kom och satte dig intill och var kåt. På grund av våmmen och hjortronen som var i kärl och tillbringare. Vita, av porslin, och groggy glas utan klandervärda färger. Främmande. Jag fick främmande. Någon musikalisk. Bli inte svartsjuk med gaffatejp. En stjärnutdelare. Bedömare av värken. Visade att jag kan spela piano. Jag spelar Last Rites. Smaka på kulturpersonlighet, tub och godnatt.




Prosa (Roman) av Mattias Holmström
Läst 540 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-21 09:51



Bookmark and Share


  /Isabel
Vet egentligen inte hur jag ska ta mig an vare sig text eller kommentar. Men detta stycke fastnade:

"Ännu har jag dagar då jag läser mycket, dagar i sträck. Tog reda på betydelsen av dina farväl, och de var så övernaturligt bra, svartvita som sagt. Nu när jag minns dem. Obalanserad virvel betyder att jag ska drunkna i lagunen, och hennes värdefulla kärlek, eller något sorts smolk."

Innehållsrikt, tätt men med bra flöde i språket. Många bilder. Att det här är bra, var det jag ville säga.
2011-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström