Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

röjfyllt

Jag röjer i min egen forntid och i den som var min mors och fars. Hugger isär, gör till ved eller bränner. I en särskild hög hamnar det som måste till tippen.
I vissa ting håller jag något längre, innan beslutet fattas: spara, elda eller släng.

Detta borde gjorts för länge sen. Men nu blir det i alla fall av innan andra tvingas röja efter mig. Hur länge det nu kan dröja - något ingen kan ha en aning om.
Och att leva helt ångestfritt tills att man uppnått den slutliga tiden, känns inte så alldeles lätt och just nu svårare än jag tidigare hade tänkt, när framtid och fornt av min aktivitet så blandas i en enda röra.
Särskilt som vi i veckan skall jordsätta stoftet av den minsta, den skiraste och den mest tindrande av oss alla. Hon som bara fick bli fyra.

Kanske är sorgearbetet ännu inte genomlevt. Kanske är det därför jag sover så erbarmligt illa nu om nätterna. Och har fått en något skumögd blick.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2011-08-15 15:47



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Berör så starkt
sänder varma tankar
om ork...Ord fattas
2011-08-21

    Birgersdotter VIP
Berör så starkt
sänder varma tankar
om ork...Ord fattas
2011-08-21

  Ninananonia VIP
Berör så...
2011-08-18

  Yrre VIP
Berör, att man som gammal nästan tärs av sin levnad när de unga fick färdas innan.
2011-08-16

  Minkki VIP
förstummande... många varma tankar till er alla kring den lilla
2011-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP