Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattfåk

På andra sidan midnatt
drar nattfåken fram
stilla mot isiga stränder
En kvinna rödgråten
naken och så kall
tyst med darriga händer

Hon ligger där slagen
våldförd och blodig
och smutsig i gruset
Någon springer bort
på darriga ben
så hänryckt av ruset

En pojke blir man
alldeles för snabbt
och utan barnens lek
Slag och hårda ord
blandat med löften
och mängder med svek

Flickan utan föräldrar
ett liv med droger
och utan normer och grepp
Fick tidigt bli vuxen
vid en strand så kylig
med ständigt brända skepp

Rädslan väcker känslor
jagade av slumpen
och över fruset vatten
Kring nattfåkens iver
en man och en kvinna
två offer i natten




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 269 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-08-16 01:06



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket berörande och tänkvärt
2011-08-16

  Knickedick
Nattens offer är en stark koppling bra avslut på en bra vers
2011-08-16

  mare VIP
Sorglig text, bra skriven
2011-08-16

  Eva Helene VIP
Berörande bilder skapar du här i din dikt.
2011-08-16

  lodjuret/seglare VIP
Här visar du upp en sida åtminstone jag inte riktigt sett förut, ett annat sätt att skriva på rim. Även ämnet känns som att du tagit ett slags steg ut.
2011-08-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO