Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är de som inte märks.

 

 

Jag kommer aldrig att glömma
att ingen vet vilka vi är.

Vi är de som smyger om kvällar och nätter
tysta som lodjur och ger skickar rysningar till husen.
ensamma och högljudda
fria från dödens rädsla

Jag kommer aldrig att glömma att ingen vet
vilka vi är.

Vi är de osagda orden
de glömda hemligheterna
de världen gömde
och lämnade ifrån sig
i någon annans vård

Ingen kommer sakna oss när vi dör
ingen kommer sörja på vår begravning
och ingen kommer att märka att vi är borta

För världen lever vidare utan oss
men vi kan inte leva vidare utan världen bakom oss
och det är mer än vad vi klarar av,
vi som inte syns
vi som inte hörs
vi som inte märks

Vi kommer inte saknas
men vi kommer att sakna
onaturligt mycket
sakna livet och sakna
världen
vi inte tog del av

bara för att vi måste
bara för att vi kan
bara för att det är oundvikligt
att ingen kan nå fram




Fri vers av entusiasm
Läst 165 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-16 11:44



Bookmark and Share


  Filosofen2
Dina ord spikar upp ramar, de glittrar i solen och får alla
att se!
2011-08-17
  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm