Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den tvärsäkra sanningen

Kan en tvärsäker, men annars ganska osäker, person fatta ett säkert beslut?
Eller ett osäkert uttalande om en säker sak?
Om det är säkert, kan då en osäker person göra ett tvärsäkert val?

Fast det är nog ändå säkrare att göra ett tvärsäkert uttalande som ska dölja den säkra osäkerheten,
åtminstone för säkerhets skull.

Jag uttrycker mig självsäkert, tror jag, men det är bara för att maskera min egentliga osäkerhet på saker jag inte är tvärsäker på.
I varje fall har jag en knivskarpt säker känsla av det.

Men en sak är säker; en tvärsäker osäker säkerhet, finns. Helt säkert.

Säkert?




Prosa (100-ordare) av Eloquence
Läst 387 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-16 16:02



Bookmark and Share


  Svart svan
Jajamen, helt säkert är det så att mänskliga beslut och ställningstaganden kan inte tas eller göras utan att någon form av beslut måste finnas, och ett dylikt beslut kan inte finnas utan en relativ säkerhet som grund....:)
2013-01-18

    AA VIP
Tänkvärda rader.
2011-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Eloquence
Eloquence