Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om Bingsjöstämman


En speleman

En liten lövaräfs som krattar jorden
Den går så stick å stäv i slör med lilla horden
Den växer korta bitar ner så ingen Bingsjöstämman ser
men alla spelmän bara ler uti sin mugg blott ej i mjugg

En galen speleman är på klaveret
Han spelar handfast hand i hand på grötsleven
Den sleven gubbatoken tog och lödde ner på gammel bok
Han läste noter nock så klock om himlens tjok

Var gång han fann sin tratt en natt den gången månen
uppe en hylla uti Skåne var den fånen
Han löpte ut som amors får med sina breda smäckra lår
Nu får han ej begjuta doft av himlens stoft

Fru Maja Grabers gamle stad den är begraven
Nu går hon åter till sitt lag blott som en slagen
Och hela Bingsjös stora kör den smäller i himlaslör
Den är så tjock av berg och gos
Man ser ej kos

En lycka väljes ej så lätt på Bingsjöplanen
Han har ett val att finna lotten på bananen
Banana split med lagom vitt
En vit kulör så full av slör
En tomtekur i fullan bur
Stor som en tjur

Den lilla växten fyller liv för fulla himlar
Den går blott from med stora steg med faunans vimlar
Den vimmeltoken gick åstad på stora Bingsjös bjäfsballad
och fann ett monster i ett stod som sig bedrog

Att leva livet som en flärd är stora lyckan
Han går omkring och maler jord för helgatryckarn
Den tryckarn mäster Nils förstod att lägga ner i blötan jord
Och Bingsjös mäster kvar förblev och ack så sned




Fri vers av Vaski Slaski
Läst 188 gånger
Publicerad 2011-08-16 20:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vaski Slaski