Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken och döden

 

Vi
var som katter
som rev och klöste
 i
öppna sår

~~*~~

så älskade vi
tills himlen glödde
och
vi såg stjärnor
överallt

~~*~~

vi
dräpte demonerna
och
gav varandra
vingar
att flyga ut
över
branten

~~*~~

vi talade
om framtiden
om kyrkor
om livet
och
döden

~~*~~

du
ville ligga 
under
päronträdet

~~*~~

men jag grät
och ville inte
lyssna

~~*~~

för
jag kan inte leva
utan dig

~~*~~

kan man älska
ihjäl
varandra

~~*~~

för jag är
kvar

~~*~~

men
min själ försvann
med dig

~~*~~

och
det blev höst
fast
det var
vår

***




Fri vers av Stjärnöga
Läst 263 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-08-18 23:57



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Förlorad kärlek kan göra ont... men man får glad över att den har funnits... en gång riktig kärlek, alltid kärlek... berörande mycket vacker dikt!
2011-09-20

  Anna*
Oj, så starkt skrivet! Applåderar och blir berörd
2011-08-23

  Ninananonia VIP
Å.vad den berör...


den gör ont i mig...
2011-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga