Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flashback - en dagisrapport

 

*flashback*
hämta på dagis
hinna handla mat först
eller ta med parveln in på Ica?
- det kan bli dyrt...

*flashback*
barnstol i baksätet
leta små foppatofflor i omklädningsrummet
medan han larvar iväg barfota
och planerar vår eftermiddag
fröknarna vinkar glatt - de vet inget om skor
men hans glasögonskalm är tejpad
säger de...

det var ju ett tag sedan
jag är ringrostig
men hade i alla fall vett att köpa en glass
*flashback*
köpa mig fem minuters fikapaus
innan han börjar utforska ateljén
- är det det här du målade med när du var konstnär?
frågar "livets efterrätt"
och: titta vad jag hittade! vad många du har av dom här med Rori!
är det här en sån där shop där man köper bokar?

hämta på dagis
saft och mandelkubb
akvarellpennor och block på golvet
mattorna skjuter rygg och rullar ihop sig av glädje
medan "flygande koen" i taket cirklar runt runt
- Måna, jag har en idé!
ett fyrverkeri av flashback i mitt huvud
jag ler matt
minns hur hjälplös och lycklig man kände sig
inför fyraårsenergins yttringar







Fri vers av Måna N. Berger
Läst 277 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-08-19 00:33



Bookmark and Share


    Tea Alex
Ja, flashbacks är lite speciella...
2011-08-23

  stenhur VIP
Målande om nytändning i gammal ateljé.
2011-08-21

  Monika A Mirsch VIP
ooo, tjusig är din text - Jag målade vårt gamla hus idag - på yttersidan alltså med röd färg - och plötsligt slog det mig att jag var helt för mig själv, jag, färgbyttan och husväggen - alla de där andra saknades, de där som hojtade: mormor!!! mormor!!! får jag???? - nu har de vuxit ut och mormor står med sin röda pensel, suckar djupt och ler: ja det här känns BRA! - sköna höstdagar till dig!
2011-08-21

  Larz Gustafsson VIP
Minns när vi hittade små ljusgröna foppatofflor i källaren på butiken där jag är verksam. Näpna små fotbeklädnader.

Känner mig också ringrostig när det gäller dagis. Sonen fyller 20 i oktober...
Kanske blir det så att jag får hämta sonsonen någon dag...

"Jag har en plan...Vi behöver..." (ALLTID i "Jönssonligan"...)
2011-08-19

  Yvonne Eriksdotter
längtansfullt...springande små fötter och små armar som kastar sej runt halsen...

men samtidigt.. lite bitterljuvt när man som ensamstående mamma skulle få ihop alla bitar....
2011-08-19

  queenia
jag vill också uppleva livets efterrätt.. :) verkar så trevligt i din tappning... :)
2011-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger