Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi har många och tacka för att vi har det som vi har det.


OM JAG JOBBAT PÅ BRUKET


Nu är året nittonhundrasex
jag hostar av den svaveltyngda
luften på Mackmyra sulfitfabrik.
I morgon skall vi gå ut i strejk.
Vi sliter i skiten för inga pengar
alls. Vi är sju personer i ett
litet kyffe.

Lundberg vräker ut mitt bohag,
min fru och våra barn.
Vi alla fattiga arbetare organiserar
oss till strid. Vi stöttar alla varann.

Det slutar dock i lockout
efter en sjujäddrans hård debatt.
Kata Dahlström kom och talade
hon med.

Resten är historia.
I historieboken och Wikipedia.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 351 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-19 12:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar