Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem bryr sig om dig

Varför frågar du hur jag mår
när du inte orkar lyssna
En mening
kanske två
sen ditt och datt
eller vad var det du sa

Den andre har så många förklaringar
psykologiska
om dig
dina känslor
vart tog du vägen
då dina tankar suddas ut
Hinner aldrig prata klart


Vem fan har tid att lyssna
och
varför svara
på frågan hur du mår

Då ditt inre värker
gör hålen större och större
anklagar dig själv
medan droppar faller

Om bara någon orkade lyssna
en liten liten stund

Kan jag då prata klart

Finns du starka
som bara lyssnar
utan att själv suga åt dig mina känslor
De som äter upp mig
och kan låta dig vara
utan skada

Nej, nej
och åter nej

Hallåååååå
i detta stora
himlen
jorden
universum
Vem är jag
kvinnan utan tunga
utan namn


Ingen lyssnar
ingen har tid
mer än för sig själva

Kyla kan inte smälta is
Så varför då fråga hur jag mår




Fri vers av Vilsen Annette-hittar vägen
Läst 329 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-08-20 01:31



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Tomma fraser är de och inget annat...så varför kosta på sej att fråga
2011-08-26

  Teresia Ridell
Känner så väl igen mig...o tyvärr medveten om frågan jag kommer få många gånger..i förbifarten..när jag kommer tillbaka till jobb... (sjukskriven just nu). "Allt väl" ? Och jag kommer mumla nåt om visst..o själv då..? (men inom skriker jag, att inget är ok, längre..!...o min vita lögn gör mig illamående)... samidigt som den som frågar är halvvägs genom lokalen..redan...
Nej har man inte tid o ork för ett svar..så är det betydligt bättre om man inte frågar alls !!
2011-08-24

  Annette Andersson
Så sant! Du har fångat dagens verklighet; där vi strör ord utan mening omkring oss och tappat förmågan att lyssna.
jag önskar att många många människor läser denna text!
2011-08-23

    livspoesi
energitjuvar finns det gott om tyvärr...ibland behöver man tanka själv. .....Jag hör, jag lyssnar
2011-08-21

  Bibbi VIP
Suverän.
2011-08-21

  karenina VIP
bra bra bra formulerat och ja det här känns som om det är väldigt kännetecknande för idag. tyvärr. ingen har tid. för mer än sig själv
2011-08-21

    ej medlem längre
Mycket bra skrivet om det skamfyllda att må psykiskt dåligt.
2011-08-21

    Birgersdotter VIP
Starkt och bra skrivet
mitt i stor sorg!
känner din
frustration
2011-08-20

    //Nikita
Jag kanske inte kan lyssna.. men jag läste i alla fall.
2011-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Vilsen Annette-hittar vägen
Vilsen Annette-hittar vägen