Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårminnen

Knopparna brister
likt en kaskad
våren blir livlig
då träden får blad

Från buskar och grenar
hörs fåglarnas drill
då önskar man gärna
att tiden stod still

Vinden från ängen
känns mild och svag
grodorna hoppar
vid något vattendrag

Våren den besjungs
i någon hembygdspark
och Majbrasan brinner
så mäktig och stark

Vitsippan på ängen
så mild i sin lyster
och den himmelsblå
hennes lilla syster

Barnen spelar kula
på skolgårdens grus
leker kurragömma
och flera andra bus

Snön smälter bort
kring liten bäck
våren är kommen
vintern är väck

Från vårens fotspår
vi minnen har fått
i steget mot sommaren
känns allting gott




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 385 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-08-20 04:48



Bookmark and Share


  anits VIP
Så vackert och hoppfullt skriver du här
2011-08-20

  mare VIP
Fin och hoppfull dikt
2011-08-20

    ej medlem längre
Vackra vårminnen så fint beskrivet!

"Vitsippan på ängen
så mild i sin lyster
och den himmelsblå
hennes lilla syster"
2011-08-20

  Eva Langrath VIP
Fin påminnelse om att efter höst och vinter är vi där igen. Ord att värma sig till,
2011-08-20

    ej medlem längre
Våren, alltid levande i våra hjärtan!
2011-08-20

  Eva Helene VIP
Fint! Om ett halvår är vi där igen - gott att veta!
2011-08-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO