Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
liten tanke om könsroller... om han varit hon osv...


Du hade inte ens sagt att du hade en ny


missförstå mig rätt
men jag tänker inte
be om nån ursäkt
för det som har skett

det blev som det blev
tragiskt jag vet
men knappast
om du tänker lite
inte mitt fel

på sin höjd
kan du väl ta och
skylla på min diagnos
men fan hemfridsbrott?
jag hade nyckeln till ditt lås

och på vilket jävla sätt
kände du dig hotad
det var ju din
jävla hora
som låg och snooza
i min säng

en kväll
när jag kom hem

du hade inte ens sagt
att du hade en ny

jag såg kondomen
och var nära att spy

så jag gick lugnt och sansat
och hämtade en kniv

bara så att hon
lite lättare skulle förstå
sina alternativ

mitt motiv
var aldrig
att ta nåns liv

och det vet du
det visste du
hela tiden

egentligen
ändå ringde ni polisen

envisades om att
brottet
var så förskräckligt

och du som jämt
snackar om vad som är
bäst för vår dotter
fan det är äckligt

din jävla hycklare

är verkligen det bästa
att ha en mamma
i fängelse?

för att du håller fast
vid din påstådda
förälskelse

för ingen kan fan vara kär
i en sån jävel
inte i själen
inte i längden

hon kanske var bättre
i sängen
än jag nånsin var

ändå blott en
waldorf-flummare
som inte målar med svart

som knullar med
vem som helst som är besatt
av samma sekt

ser ner på folk
med en annan aspekt

kräver respekt
men knappast
ömsesidig

så visst
vad jag gjorde var vidrigt

men jag tänker
fan inte säga förlåt

för att jag trampade
på ett par ömma tår

orsakade en tår
i hennes öga

att hon grät sina ögon
knallröda

det var inte mitt fel
att det blev som det blev

det var slumpen
eller ska vi kalla det ödet

bödeln
som satte på hela
pöbeln
en röd luva

jag är knappast den
som kan skicka iväg
en vit duva

men inte du heller
det vet du innerst inne

det var du som gjorde bort dig
det vet du
i dina 5 sinnen

så ge upp ditt satans dravel
och erkänn

att det var du hela tiden
det är inte som på tv

jag vet
och kanske
ännu viktigare
du vet
hur det är
i verkligheten

att kärleken
självdog
på grund av din nya

som verkar bättre
i alla fall på ytan

men en vacker dag
kommer du genomskåda
lögnen

när du synar sömmen

och vaknar upp
ifrån drömmen

















Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-21 20:49



Bookmark and Share


  MM
ryser.. underbar
2011-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP