Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kompassen snurrar.



Röken virvlar fritt
små bollar i luften som inte faller ner
med det andra


Bildar en egen värld någon annanstans
flyger upp bland molnen och stannar där
tankar i klarhet och en kompass som snurrande visar vägen till friheten,
högt ovan molnen andas jag fri.


Solen går upp och stannar där,
skuggar jorden under ett täcke av misär,
vi är vana vid att gråta under ett hölje av besvär,
så vi gråter och vi svär
och ovan molnen snurrar kompassen till en annan värld
jag ska ta mig till nån dag.


När månen visar sitt ansikte släcker vi våra ljus,
och när månen stänger av sitt ljus påbörjar vi samma bana,
och vi stänger av totalt
bara för att hata kommande dag.


Och vi hatar så bra
det är vad vi kan
bara för att le och låtsas att världen är hel.


Ignorerar kompassen i himlen
som ska visa oss hem
och drömmer om en enkel väg
härifrån.




Fri vers av entusiasm
Läst 205 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-25 13:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm