Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Labyrint

Vägarna de går
till höger och vänster
uppåt och nedåt
och bakåt och framåt

Det ilas och kilas
för vägen ska hittas
det hoppas och springs
men kanske förgäves

Det springs på kullar
i trånga passager
och kryps så febrilt
kring mörka gångar

Något ska sökas
i hörnor och vrår
framför och bakom
och någonstans mitt i

Det kränger och svänger
och sliter och drar
det letas och söks
kring mörker och ljus

Det söks med handen
och sparkas med foten
det tänks med hjärnan
och spejas i vilda ögon

Vägarna de går
till höger och vänster
och plötsligt man finner
kärleken till livet




Fri vers (Fri form) av ULJO
Läst 247 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-08-25 22:27



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jag förstod genast att sången skulle såväl sjungas som läsas så jag sjöng den redan första gången
2011-08-29

  anits VIP
Fina rader, tycker om
2011-08-25

    ej medlem längre
Glatt och överraskande slut!
2011-08-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så kan det bara
vara och om rätt gång
man finner man vinner!
Härligt gott Din text
den: Rinner!
***********
2011-08-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO