Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnstänk

Likt små tassar
mot min ruta
regnets droppar
som en melodi

Droppar som rinner
mönster mot glaset
figurer utan mening
regnet lämnar spår

Pölar på gatan
droppar i massor
fåglarnas glädje
kan inte förringas

Rinner på marken
i oregelbunden form
rännilar med vatten
blir bäck och flod

Gråa moln på himlen
droppar faller lätt
under paraplyer
kärlek och respekt

Friskt och behagligt
regn mot min ruta
näring till naturen
kan ingen vara utan

Regndroppar i kylan
sköna snökristaller
lägger sig på marken
vackert snölandskap

Likt tårar de faller
droppar av regn
som en melodi
tydligt mot min ruta




Fri vers av ULJO
Läst 1068 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-08-29 06:15



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Snyggt hopknutet i diktslutet, både bild och ord gör regnet njutbart!
2011-08-31

  mare VIP
Fin dikt om regn
2011-08-31

  Ewa-Britt Nilson VIP
Regndroppsdikt
som i alla skikt
går klättrande piggt
och slår an i regn-
droppston in var zon
i pulserande livets ton
för det tackar vi Dig
Du skrivande person!
2011-08-29

    ej medlem längre
En glad och välformulerad dikt om det sköna regnat.
2011-08-29

    sajo
Dina regntext mot mig talar, du har verkligen fångat regnet med orden. Nyss höll regnet här utanför konsert mot mitt fönster, för att sedan glänta på molnen och solen tittar fram.

Applåder av mig du får.
2011-08-29

  Eva Helene VIP
Regndroppar som små tassar mot rutan, fint liksom resten av dikten!
2011-08-29

  anits VIP
En helt underbar dikt om regn
2011-08-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO