Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst


äntligen slut
på sommarjäveln

slut på alla snorungar
som springer runt
nakna på stränder
och pissar i vattnet

äntligen kan man
lägga sig i soffan
och med gott samvete
glo på skräckfilmer
under filtar

slippa gå runt
i t-shirts
och stinka svett

slut på alla
myggbett
och folköl
i parker
kubb

äntligen kan man
gå och lägga sig
när solen krupit ner
under horisonten

och skita i att
man missat alla
festivaler för att
man inte hade råd

slippa känna lukten
av rosor och
nyklippt gräs

och behöva hålla för
näsan när man
går in i köket
för att alla frukter
har ruttnat

äntligen slipper
man bortförklara
att man hatar
att bada

äntligen kan man
ta långa skogspromenader
i kyligt spöregn

och njuta av
att det blir mörkare
och mörkare
för varje dag
som passerar

äntligen slut
på sommarjäveln

jag hoppas att den
aldrig

kommer igen

















Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-01 11:42



Bookmark and Share


  Bline
Älskart!
2011-09-01

  Shininkagemusha
Slam!
2011-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP