Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snövit (ismannen på MAXI)

i skyltskåpet i stormarknadens vriddörr
en evig yngling från kopparstenåldern
infrusen, gravad i salt

de röda hårslingorna som isblocket fångat i rörelsen
den stolta näsan och de glasartade ögonvitorna
berättar att han är min
omisskännligen min

jag planerar att bjuda in honom på te och tina upp honom
det är ju så nära, och en skvätt konjak i botten kan knyta band
mellan generationer


nästa dag har de skyltat om
isblocket började läcka
folk halkade i vändkorset




Fri vers av Nanna X
Läst 580 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-09-03 09:02



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Sagolikt hur du/de fått in en sån gammal rackare i det moderna vändkorset /vriddörren...! Månde tinades han upp av ditt starkt längtansfulla te...?
2017-10-22

  objekt3
usch hemsk historia med glatta hala stora isbitar som kanar runt på köpcentret och alla människor glor och duckar och passar på att stjäla mer än smågodis

längtandfullt. omisskännligen - spänt läge
2011-12-12

  stenhur VIP
Ja tacka vet jag små affärer
där det säljs lokala pärer
dom borde bliva fler och fler
i stället för att läggas ner
2011-09-03

  cilax VIP
tryggare att handla hos den lokala handlaren, mindre farligt liksom, lite tråkigare kanske, eller inte kanske. Kanske vore det döden
2011-09-03

    Birgersdotter VIP
Gillar..du fångade mig..kul text
2011-09-03

  Catharina Edin VIP
absurt och trovärdigt på samma gång!
2011-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X