Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ord på vägen till sonen som ska flytta hemifrån


En spark i rumpan ska du ha
min försoffade son
som gjort natt till da´


sover då dagen är ljus
lever upp på natten
stör lugnet i mitt hus


så nu hjälper jag dig flytta
för att studera på annan ort
för att i ditt liv göra lite nytta


saknaden blir inte stor
för min del blir det lugn och ro
för dig en ny framtid gror


mina rader låter kanske grymma
men tiden är redo
ingen idé att hymla


så min älskade son
jag önskar dig allt gott
att du i ditt liv finner ron


och harmonin du behöver
efter alla problem vi haft
att till natten änglar dig söver


och ditt liv faller på plats
du finner stimulans 
vaknar upp och tar sats


kastar dig ut i livet
som har så mycket att ge
men där inget tas för givet


som du så vist sa en gång
det gäller att kämpa
så blir det hela livslinjen lång


inga genvägar finns
din framtid du själv skapar 
vill att du detta minns


och att din mamma
alltid finns vid din sida
som mor är jag densamma


även om  ödet
får mig att ändras
finns alltid stödet


att stå vid din sida
vill dig bara väl
skona dig från att lida


men jag vet ju så väl
det är en utopi
lidandet  i både kropp och själ


detta hör livet till
kommer för alltid så vara
känslorna står aldrig still


sån´t är livet på gott och ont
så lev nu min son
låt aldrig ditt liv bli tomt


lev, älska, skratta, gråt
gör dina erfarenheter, misstag
men glöm ej ordet förlåt


det gäller både dig själv och andra
misstag måste få göras
utan att du dig själv ska klandra


hoppas jag gett dig nu
ett ord på vägen
älskar för att du är du


Din Mamma


 



 




Fri vers av Nic
Läst 2624 gånger
Publicerad 2006-01-07 21:22



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Stark och vacker dikt - när en fas går över i en annan.
2007-06-08

  rebecca d VIP
ja, är det dax..så är det...
2006-01-07

  Markattan
Rakt och ärligt och fullt av kärlek, en härlig avskedsdikt.
2006-01-07

  prinscess VIP
vacker avskedsdikt till din son
2006-01-07

  Rublev
*ler* en insiktsfull och
varmt humoristisk avskedsdikt
2006-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Nic
Nic