Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världen går under på en dag.



Det känns som att hela världen exploderar
i mitt huvud
i mitt hjärta
i min själ

För jorden går under
på en dag
då solen vrider sin axel baklänges ur led
bara för att se hur månen tar famlande steg
upp ur gyttjan

För jorden går under på bara en dag
när världen exploderar
i ett helvetes brak
ljudet som låter är en överkörd trottoar
där många sliter ut sina fötter
dag efter dag
dag efter dag

Och jag skulle vilja ändra allting igen
ha kraften över allt som inte ännu hänt
men jag är lika maktlös som du
som gav upp sin trovärdighet
för ett glas rent vatten
och femtio kronor i månaden
till Röda Korset

Vi vet ju vart de pengarna hamnar,
eller hur?




Fri vers av entusiasm
Läst 195 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-09-05 12:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm