Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur vill du dö?

 

Hur skulle du vilja dö, frågade jag,
under ett kvavt skrik.

Du sa:
Jag ska gå med en smäll
Jag ska göra alla avundsjuka
Jag ska göra alla sorgsna 
och ingenting ska stoppa mig
i varje hörn
bor det råttor som gnager i mitt bröst
och de sa ut innan sista andetaget tar slut.

Jag frågade igen hur du ville dö 
för du svarade aldrig på min fråga.

Du tittade på mig med dina rådjursögon,
stora och bruna,
sorgsna.

Du sa att vem är jag som har rätten att fråga det
när jag inte kan svara själv på hur jag ska leva
leva för att sluta leva
och någonting borde stanna upp 
och lyssna på bullret från lastbilarna
bara för att någonting ska lyssna.

Vem var jag att fråga hur du skulle dö,
när döden slår ihjäl 
något som aldrig har fungerat

Jag tror jag grät när jag sa
att ingenting är som det ska förutom rådjursögon i natten
och jag måste vara på den säkra sidan för att veta 
att jag inte blir ensam i en orkan
för du är den enda jag har kvar.




Fri vers av entusiasm
Läst 219 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-09-07 11:13



Bookmark and Share


    Yria
Riktigt bra!
2011-09-08
  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm