Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På väg

Jag är på väg
Till dig
Och jag vet
Att när jag kommer fram
Till dig
Kommer allt att bli bra igen
Om så bara för en stund
Så får jag känna
Att allt är bra
I mitt liv
Om så bara för en stund
Får jag känna
Att allt är enkelt
För att jag är med dig
Och jag får känna
Att livet
Kanske inte
Är så svårt

Du ringde nu
Undrade var jag var
Varför jag var sen
Sade att du saknade mig
Att du kände dig ensam
Du ville inte
Inte vänta mer
Men att du skulle vänta
Hela natten
Om det behövdes
Men om jag ville komma
Till dig
Skulle jag ringa
Och du skulle möta mig
Halvvägs
Genom mörkret
Och den påträngande kylan
Om jag bara ringde
Och jag skall ringa
Oroa dig inte sade jag
Och så lade vi på
Och bröt kontakten
För ett slag

Jag skyndar mig nu
För att möta dig
Så att inte en sekund
Av tiden
Som vi kan ha tillsammans
Går till spillo
Och så att vi
Kan leva tillsammans
För ett slag
Och vi kan känna
Att allt är enkelt
Och att vi kan känna
Att allt är bra
Om så bara för en stund
Och vi kan somna in
I en djup sömn
Där vi möts
Och när vi ligger nära
Känner vi
Varandras andetag
Och vi känner
Hur livet brusar
I trädens toppar
I grenarna
Utanför fönstret
Där kylan finns
Där mörkret håller hov
Och där vi inte är

Du är så fin där du ligger nu
Du sover
Du drömmer
Du mumlar någonting tyst
Du ler
Och du vaknar för en minut
Eller en evighet
Och säger
Till mig
I drömmen
Eller verkligheten
Att månen lyser
Även om molnen är i vägen
Och man inte ser det
Och sen
Så somnar du om
Och ligger där tyst
Men inte som döden
Utan som livet
Som allt bra
Och en gång till
Känner jag
Att allt är bra
Och en gång till
Känner jag
Att allting här
Är precis som det borde
Men egentligen
Är allt bara
Som det verkligen är
Som det vackra alltid är
Som det underbara och goda
Och det är bara vad det är
Som verkligheten borde vara
Och det är enkelt
Min underbara
Som sover
Gör det lättaste
Han sover
Det enklaste
Och det vackraste
Sover och drömmer




Fri vers av Enygma
Läst 273 gånger
Publicerad 2006-01-08 15:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Enygma