Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Först publicerad på: http://ljusetkommer.se/?p=1665


All-Ekumenik av Kärlek och Ljus




Under ett antal decennier

har olika inriktringar

av kyrkor och samfund

sakta börjat närma sig

varandra

i olika former

av ekumeniskt samarbete


Detta som en följd

att det i tiden

så tydligt kunnat märkas

att vi alla

är så nära nu

så nära

så nära

att alla äntligen

kommer få mötas

och förenas

i det som är

grunden

till allas tillbedjan

allas förening

i Kärlek och Ljus


Olika inriktningar

har varit

som att ställa sig

för att se

regnbågen

från olika vinklar

för att sedan hävda

att den inte är densamma

regnbågen


För så är det

ser man

regnbågen

så är den densamma

oavsett hur man beskriver den


Även om det är igår, idag eller imorgon

så är

regnbågen

densamma


Oavsett religion

oavsett språk

oavsett åsikter

oavsett allt


Den finns där

som ett tecken

på att vi alla

är barn

av ljuset


Mycket snart

kommer vi alla

att se detta

kristallklart!


Vi kommer alla

att få se

att tro och tillbedjan

är densamma

i grund

och att olikheter

bara är underbara bevis

på hur fantastiskt rikt allt är

av Kärlek och Ljus


Alla kommer snart

att kunna se och förstå

att alla och allt

är ett


Vi är inte åtskilda

från varandra

trots alla olikheter

utan det som ser ut

att vara olika

är olika

bara för att det är vackert så

bara för att det är menat att vara så

bara för att allt förhärligas av att vara så

av Kärlek och Ljus


Se nu varandra

i Kärlek och Ljus

och kom samman

NU

för att i alla hjärtan

få gemensamt glädjas

åt det underbaraste som finns

att vi alla

ska förenas

till att vara ett

i Kärlek och Ljus


Kärlekens och Ljusets intåg

i allas hjärtan

kommer i grund

förvandla allt till nytt


Allt av det gamla

kommer att vara

som det aldrig funnits


Det kommer inte att existera


Allt av hat och våld

egoism och materialism, osv. osv.

kommer att vara

som det aldrig funnits


Endast det som är

av Kärlek och Ljus

är framtid


Sök er till varandra

NU

oavsett skillnader

eller meningsskiljaktigher


För NU

är tiden dags

för alla

att förenas

i Kärlek och Ljus


Marken är förberedd

för att denna förening

ska vara möjlig


Det motstånd

som fanns förut

är inte längre här

för den dör ut


Ta ett steg

NU

och möt varandra

i Kärlek och Ljus


Då kommer era hjärtan

höra samma *ton*

den som oss så skönt

NU

kallar

till enhet

i hjärtan


Kärlek och Ljus!



Först publicerad på:
http://ljusetkommer.se/?p=1665
2011-09-11 Av ljusarbetare Ari Viklund




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ari Viklund
Läst 409 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-11 17:40



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
:) fint :)
2011-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Ari Viklund
Ari Viklund