" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

med inspiration av Ninananonias "Här på poeter" och Ozzys "You're No Different" 1983 youtube.com/watch?v=SzvpnqQNqjA




Nog Nu med det Intellektuella Ping-Pong Spelandet [bodhi]

~¤~

dagens meditation

Alla gärningar och ogärningar        om så i tankar 
       är som egenmisshandel
och drömmar i medvetandet hos de        som dem åsamkats 

ostyrbara tankegångar som en båt i stormig kuling
                som där styr kölen
       som den vill

den brinnande kreativiteten som i barndomen naturligt lärdes
finns inom oss
                att ta fram
        när vi vill

idéer är ej komna ur andras idéer
              avmålade kopior
       romaner av recensenter

utan sprungna ur kunskapens källa
              kärlekens brunnar
        som mätta våra magar och våra

              för-alltid-hungriga munnar

              om morgondagen
         födda med en inre vision


sådant är Eden

en evig

förnekelse

sådant är Eden

människan aldrig förnekad

i evigheten


bland änglar i vardagen

som solljuset över krubban i Betlehem

och djävlar med pentagrammen snurrande

med krucifix på den stora magen


nog nu med det intellektuella ping-pong spelandet

då människan får änglarna att längta hem


den skingrade kaosteorin

är meditation i praktiken


Siddhartha Gautama såg under sitt bodhiträd

att ödmjukheten och balansen

meningen med livet är

 

kvällens meditation

 

15 September 2011

LPWJ

 

Länk:

Enough with the Intellectual Ping-Pong Game [bodhi]




Fri vers (Modernistisk dikt) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 511 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-09-15 16:37



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
ja de är skrivna i flow

kanske lite i Torbjörn Säfves stil då...

Be well,
LPWJ
2011-09-15

  friktion
jag skulle vilja höra dig läsa den.
2011-09-15

  Bibbi VIP
Applåd!
2011-09-15

  Ninananonia VIP
En vacker meditation.. :)
2011-09-15
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP