Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tillägnad Katarina Frostenson Bilden: Oratorium St Guirec-Ploumanch, Perros Guirec, Brittany, FRA




OratorIum [poeme moderne]

~¤~

i

evinnerlighetens natt
mellan träden utspelas filmer
ifrån historiens skatt

o

vackra plats
mellan timmarna vandrar skimret
hör andarnas skratt

Människa ta dina tillkortakommanden        långt upp
ej den mekaniska roboten som var dag 
                   faller ner i livet som maskin

i Frostensons kala framtidsvision som en diktares
                                    lyristiska varning 
                     att den är här           vår framtid
dofta den vackraste gråa ros
för en blomma av pur nyans än av vilken färg
                           är mig kär

o

vackra plats
mellan timmarna vandrar skimret
hör andarnas skratt

i

evinnerlighetens natt
mellan träden utspelas filmer
ifrån historiens skatt

den starkaste mentala bilden skall kunna läsas
i sjukdom som uti glädje

alfa och omega oratorium

i en natt som är ljum utav orakel

 

16 September 2011

LPWJ

 

Länk:

men texten är inspirerad, liksom de andra moderna i sviten, av Samtalet 1987

Frostensons Flodtid 2011




Fri vers (Modernistisk dikt) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 466 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-09-16 22:57



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vackert är detta orakel..oratorium...
2011-09-17
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP