Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

248. Kärlek




Förstår Gud
en gatflickas snyftande bön
mitt i storstadens djungel

Flickan behöver mina ögon att vila i
och mitt hjärta att läkas vid

Vi är skapade av kärlek
till en frisk och mänsklig omsorg
om varandra
till att kunna ge utan att behöva få
till att kunna ta emot utan att behöva ge

Vi är skapade av kärlek
till att älska Gud och älska varandra
till att vara den
som Gud har ämnat att vi skall vara

Om ljuset slocknar
vill Gud ta våra söndertrasade liv
i sina varma händer
och forma någonting nytt

Sakta börjar ljuset lysa igen




Fri vers av Maria T
Läst 237 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-09-18 17:19



Bookmark and Share


  walborg
Oändligt sant.
2011-09-26

  Bibbi VIP
Ljuvliga ord alltigenom.
2011-09-25

  Anna*
Denna, min vän, bokmärker jag som det bästa jag läst av dig! ♥ Varmt och gott om Guds kärlek som vi ska ge vidare till våra medmänniskor vart vi än ser dem och speciellt de illa medfarna. Kram ♥
2011-09-21

  anits VIP
Vackra trösterika rader
2011-09-20

  Roula O
en vacker och tröstande dikt som värmer hjärtat :)
2011-09-20

    Bodil Sandberg
En mycket vacker dikt!
2011-09-18

    Mejja
Underfin och så tröstande.
Tack!
2011-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T