Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LILJEHOLMSBRON


En metallisk konstruktion
den där Liljeholmsbron.
Tar mig i vacker båge från
västra Södermalm,
till fastlandet nedom Gröndal.

Där är färgfabriken
där är Cementa.
Där simmar änderna i
Trekantens svarta vatten
som speglar Nybohovs siluett.

I Årstadal gick en brännvinskanal
som en pipeline till systembolag.
Nedanför bron som en husbåtsponton
flyter Liljeholmsbadet så grannt.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 190 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-20 20:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar