Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogsråets hemlighet

 

Någonstans

~~*~~

bland de dimhöljda
bergen
djupt inne 

urskogen

~~*~~

där
gammelgranar
hukar
knotiga av lavar
över
spjutbräken 
och blåmossa

~~*~~

ligger
en spegelblank
djup svart
källa

~~*~~

där skymtar
vittror
i midsommarnattsskymningen
med
sina lockande
leenden

~~*~~

mellan
dröm och vaka
dras jag in 
i
älvornas
förtrollande
dans

~~*~~

bland
slingrande dimbankar
som fäller sina
daggtårar
över
drömtiden

~~*~~

medan
näckens trollska
toner
lägger sitt skimmer
över nejden

***




Fri vers av Stjärnöga
Läst 305 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-09-24 16:01



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Dessa rader är som den vackraste saga...lite mystisk, mycket Fantasyfeeling här...ord som rinner som den vackraste vårbäck en tidig junimorgon när solljuset gnistrar mellan försommarlöven och får vattnet i bäcken att glimma som de vackraste diamanter...jag bara älskar detta Skogsrå´s hemlighet!!! BOKMÄRKE - ett superglittrigt!!
2011-10-19

  Zelogath
Naturens trollska aura
Tackar dig för din hyllningshymn
Bevara dess hemlighet
För mer vildvuxet liv
Vackert, vackert
2011-10-05

  Anna*
Tät och sagomättad stämning med fina detaljer som förstärker och lockar till vidare läsning! Applåder
2011-09-28

  Linda CH VIP
Vackert sagoskimrande!
2011-09-25

    ej medlem längre
En fin plats att komma till.
Bilden en av min barndoms favoriter.
2011-09-24

  Ninananonia VIP
En underbart vacker hemlighet.. en magisk plats ..
2011-09-24

    ej medlem längre
Mysigt !
2011-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga