Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En filosofi bestående av ord - känske är det inte läsvärt men denna text fyllde i alla fall mitt behov just Nu i denna stund.


Ord som tänker känslor

Ord som tänker känslor:

Oro Ångest Trött Ledsen Rädd Skräckslagen
Arg Frustrerad Förbannad Likgiltig Sårbar Rasande Förvånad
Ensam Lämnad Övergiven Tom Överfylld Olycklig Viljelös
Otillräcklig Egoistisk Elak.

Kaffe - drycken som gör oss levande men inte odödliga. Med en arom starkare än starkast. Det karaktäristiska ljudet - knastrande gurgel. Doften så musig och uppfyllande. Vad vore dagen utan denna färgrika dryck rinnande i mina ådror. Denna dag när mitt innandöme känns som ett virr-varr, eller kanske bara ett tomt hål - ett hål som drar mot djupet men möter istället denna mörka aromatiska doft och starka utfyllnad.
Denna dag när solen knackar på fönsterrutan. Jag ser ett litet leende skymta. Det kan inte vara lätt att vara en sol - ständigt glad och uppåt. Att bära värme för att sprida den ut. Dessa människor som förväntar sig att solen ska lysa. Har någon frågat solen hur den mår eller vad den vill?
Hålen är det liv jag lever - hur länge dröjer det nu? Vad kommer att hända? Nu har man hört mig - men kommer man att lyssna på mig?
I universums mitt cirklar galaxer - stjärnor och planeter i sina ovala ellipser snirklar med kosmos och rymdraketer i svansar kring stjärnhimlar. Himlakroppars utkanter kastar stjärnglans över skuggor medan ögonstenar glimmar och ser. Månbelyst och stjärnbeströdd färd genom solsystemet - ett spjut av känslor.
Trädkronans lövverk - päronformat askfat i ek. Älvor svävar i fjäderlätt sko i paljett utformad skrud. Isdroppar - droppar is - ett glasklart bevis kan inte bli vetenskap. Ser upp - tittar ner och undrar vad som hänt. Kraschlandning?
Kanske ett stjärnfall jag såg men hann ej önska något. Det jag har är ett liv jag ansvarar för men ej väljer. Vad skulle min önskan då kunna bli?




Fri vers av Sylwia
Läst 356 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-25 11:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sylwia