Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har passerat en gravsten med fabrikör så pompös. Och nere på stenen två flickabarns namn finns. Dog i späd ålder 1906 och 1909




Liten Saga och Agnes

Agnes i famnen

blicken fladdrar oron väser

lågan tynar

hustrun böjd av smärta

liten Agnes

bara tre år

ta henne inte ifrån oss

inte henne med

 

hustrun fött två rara flickebarn

svåra så svåra deras livsljus tändes trots allt

lilla väna Saga slöt sina lavendelblå ögon

evigt blickande mot det osynliga

endast två år rycktes hon bort

 

nya liv att tända var ej deras lott

men att de så snart skulle ryckas bort

grånad hustruns unga kind

blickar tomma där sorg slog

 

liten Saga så blek och tärd

tidig så tidig hennes himmelsfärd

Agnes den lilla med rosig hy

nu ska färdas mot himmelens sky

 

han så stark och driftig och klok

ledde fabriken med hand av stål

hjärtat slog för de små han gavs

nu en endaste susning var kvar

 

Agnes du lilla sover i min famn

vandrar nu till himmelens rand

jag dig följa vill

men ej får

blott här enda

det ger

en tår




Fri vers av sangel
Läst 260 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-09-25 13:13



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Så himla tungt att förlora både ett och två barn...blir djupt tagen av din text. Fanns inga resurser att tala om för hundra år sedan, sådant som för så längesen ledde till döden finns det oftast mediciner mot idag. Att förlora ett barn är det värsta som kan drabba en, blir väldigt berörd av dina ord.
2011-09-29

  Bibbi VIP
Smärtsamt berörande.
2011-09-29

    ej medlem längre
det var hårda och kärva tider och du beskriver det väldigt bra
2011-09-25

    ej medlem längre
Vemodigt fint !
2011-09-25

  Maj-Lis VIP
Gripande vackert
2011-09-25
  > Nästa text
< Föregående

sangel
sangel