Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Arkivet, en årsdag aktualiserar texten


Mona Lisa bestulen på hemligheten

 

någonstans

djupt därinne

i mungipans veck

snurrar det

 

mer till vänster

än

höger

 

fastän spegeln säger

tvärtom,

säger

diskreta vinkelrynkor

där

 

där

snurrar det

också

 

och där och där

dansar älvor

som vore de marionetter

osynligt upphängda

med silkestrådar

från de indiskreta

rynkstrecken

i ögonvrån

 

jag har ärvt det

av min mormor

som stulit det

av Leonardo d V

och La Gioconda

 

hemligheten

är min

 

så länge

det snurrar

någonstans

djupt därinne

i mungipans veck

 

osynligt

som aningen

om det allra första

gryningsljuset

 

 

2011-09-29 11:59 (c) Minkki Huldén

 

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Minkki VIP
Läst 474 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-09-29 11:02



Bookmark and Share


  Aftonvännen
Marionetter i ögonvrån

trådar som är bra att veta om

ibland skydda och ibland klippa
2013-01-14

  Gunnar Hilén VIP
Livets eviga tungkyss...den snurrar !
2011-10-07

    ej medlem längre
Tycker om att älvor dansar i synliga silkestrådar i ögonvrån. Ska tänka på det nästa gång jag träffar på en spegel :-)
2011-10-05

    ADI Nehlin
vackert..tyckte mycket om
2011-10-02

    ej medlem längre
Det här känns för stort för poeter.se! Det torde vara en världssensation - äntligen har gåtan fått sin lösning - det snurrar, helt enkelt! :-)

Seriöst - din inlevelseförmåga tycks gränslös! Applåder och visslingar!
2011-09-29

    ej medlem längre
faccinerande!
2011-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP