Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hitta mig



Allting är perfekt
men saknar mening

jag vill att du ska se mig
under ytan
jag vill att du ska hitta mig
på djupet

om du vågar
låt mig visa dig
mitt rätta jag

om du vill
låt mig komma dig nära
etsa mig fast

för jag är underbar
det gäller bara att
hitta mig




Fri vers av AnnaMy
Läst 424 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-10-06 18:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En längtan efter att bli sökt och funnen som tycks både stark och mycket mild och grundad när man letar efter det där speciella lilla extra som inte bara gör allting perfekt utan också fulländat. Det finns en öppning och en önskan här som inte verkar rotad i någon slags direkt brist eller smärta; det är bara det att man vill att någon ska ta sig tiden att verkligen se in under ytan, loda djupen och komma tillräckligt nära för att man ska kunna mötas, förenas och så småningom även etsa sig fast i varandras själar. Och visst finns det säkert många guldkorn som döljer sig någonstans i det inre som kan vara svåra att direkt få syn på. Hela den här dikten verkar som en dold skattgömma som bara väntar på sin spade, och jaget är också helt och hållet medvetet om sitt värde vilket är ett tecken så gott som något. Det känns mjukt, avmätt och balanserat och helt utan undertoner av desperation, och dikten verkar dessutom fylld av tålamod. Någon gång så kommer någon att våga. Och då kommer också den personen att jubla av glädje över allt det vackra och underbara som man har hittat.
2011-10-12

    Anneli A
Härligt vacker!
2011-10-06

    Herr Ångest
En naken bekännelse som vi alla nånstans önskar
2011-10-06
  > Nästa text
< Föregående

AnnaMy
AnnaMy