Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grodan



Det prasslar bland löven
En liten groda tittar fram
Den tar ett jättehopp
Och landar i en damm

På ett näckrosblad i dammen
Grodan slår sig ner
Något börjar surra
En fluga grodan ser

Mums tänker grodan
En fluga vore gott
Grodans tunga åker ut
Snabbt som ett skott

På tungan fastnar flugan
Den kan inte slå sig fri
Grodan sväljer flugan
Den grodans middag bli’

Plötsligt en ny groda
Dyker upp och tar sin chans
Den vill gärna leka
Och bjuder in till dans

Grodorna tillsammans leker
De kväker högt sin sång
Hoppar mellan näckrosblad
Och dansar natten lång








Fri vers av AnnaMy
Läst 81 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-06 20:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AnnaMy
AnnaMy