Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag fick till min överraskning en inbjudan till vännens bröllop i Paris


RESER TILL PARIS

Bilen i båten, bilen ombord, bilen ur båten
kör på väg, på motorväg
backe upp och backe ner, rakt, krökar
sakta, snabbt,
mötande, omkörningar, omkörare

I bakluckan en liten ryggsäck och en väska.
Ryggsäcken full av
saker för ett omedelbart behov
mediciner,
piller, kapslar, inhalatorer, en liten droppflaska
necessären med rakskum, rakhyveln, deodorant,
ordbok och karta.
I väskan festkläder, jeansen, underkläder,
en vit skjorta, kravatter,
jogging skor, bruna skor , bär man före kl 18
svarta skor, bär man efter kl 18

Resan fortskrider. Frisk luft från öppet bilfönster,
många timmars sittande, ingen promenad,
gasfot, en stunds paus, mera bränsle,
även en egen service,
kaffe, korv, smörgås, bananer och vatten.

Innan ankomsten
en natt på havet, en dag på havet,
en natt i hotellet, en dag på väg, en natt
i hotellet igen, ännu en stund på väg,
redan i Paris.

Bonjour Paris!




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-02 08:31



Bookmark and Share


  Zelogath
C'est trop magnifique!
Resan mot Paris odödliga själ
Du berättar med inlevelse
Det känns som man sitter bredvid
Och åker med
2011-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman