Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tanken föder sig själv ...




En stigfinnare definierar sig själv

En sökare
navigerar med känsla
utifrån andras spår
till redan kända
stigar och vägar
mot förutbestämda
för denne möjligen okända mål ...

Stigfinnaren
är ett med Universum
och finner sin väg
med stöd av stjärnhimlens ljusfyrar
Intuitionen
kanaliserar energierna
och fokuserar dem
på den aktuella situationen
vilken den nu än är

var den än är
och vart den än är på väg

Utan karta och kompass
går en sökare
lätt vilse
även när den korsar sitt spår

En stigfinnare
går inte vilse
då den vid behov
banar nya vägar
mot såväl kända
som ännu okända mål

För en tid
min intuition
var sargad och ur funktion
Jag sökte förtvivlat
för att finna
vägen till tunneln med ljuset
som skulle hjälpa mig ur min situation

När energin inte längre räckte till
och jag kände att jag inte längre vill
eller orkar finnas till
Någonstans där i tiden
gav jag upp striden

Men när jag la mig ner
och lyfte blicken mot stjärnorna
fylldes jag åter med känslan av
tro, hopp och insikten om
att min intuition 
med stöd av
Universums kraft och energi

än en gång
skulle vägleda mig
ur min situation

Ty jag är ingen
har inte någonsin varit
och kommer inte att bli
någon sökare
vare sig i detta eller
i något av mina kommande liv

Eftersom jag är ett barn av jord
jämväl av det stjärnbeströdda himlavalvet

är jag inte någonsin vilse

vare sig i tid eller rum

När inga vägar längre finns
eller tar slut
finner jag min egen väg
eller bygger en ny ut

så som stigfinnare alltid gör
och alltid har gjort i tiden

När jag äntligen åter minns
och insikten landar inom
först då
känner jag doften och smaken
av den väntande sinnesfriden

på vägen mot framtiden ...






Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-10-02 13:26



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Så många vackra
tankar och flöden
jag ville peka ut
dem alla..

men känner
som ringar på
vattnet
en enorm
samklang med..

"Men när jag la mig ner
och lyfte blicken mot stjärnorna
fylldes jag åter med känslan av
tro, hopp och insikten om
att min intuition
med stöd av
Universums kraft och energi

än en gång
skulle vägleda mig
ur min situation"

mina tankar och
känslor i
En fallen ängel
precis..
det landar alltid
där..
2014-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP