Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstrond

Vinden den har mojnat
i höstens sista natt
du sover där i soffan
och vinglaset är tomt

En matta fylld av färger
lyser där i mörkret
löv från trädets grenar
gnistrar under himlen

Din cigarett har slocknat
bara röken finns kvar
när natten når sin dvala
gör stjärnorna entré

Rofyllt spelar träden
i höstens sista natt
toner sveper stilla
med snöflingors slag

Du vaknar där i soffan
ditt vinglas det fylls på
förföriska aromer
de sprider sig i rummet

En katt tar mjuka steg
på spången över bron
där nattugglan spejar
kring höstens sista natt

Till toner av en mästare
på vev grammofonen
du förs till kärleksdans
när gryningen tar vid

Vinden den har mojnat
till vinterns första natt
du står i gryningsljuset
med snöbollar i handen




Fri vers av ULJO
Läst 332 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-10-02 21:09



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Vemodig, varm och vacker.
Calle
applåderar
2011-10-11

  anits VIP
En mycket vacker dikt som alltid
känns magisk när jag läser
2011-10-03

  Eva Helene VIP
Lite drömskt magiskt över denna.
2011-10-03

    Bodil Sandberg
Tack ULJO för jag får gå med på denna vackra höstrond!som en film där bilderna rullar förbi och sätter ord även inom..i alldeles perfekt tempo ..och stämingen sitter som gjuten !applåder!
2011-10-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO