Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moder jord

Nog är den skön vår jord
som andas rena kläder
en årstids skiftningar
som bryter vackert väder

En gren som famlar tidlöst
efter himmelsljus
urtidskraftens längtan
i regnpolerat grus

Ett berg av grå granit
där andevärlden bor
salongen vid dess fot
gör ängsligheten stor

Nog är den skön vår mark
som trampat sekel många
fåglar över ängarna
som gryningen vill fånga

En himmelsblå nyans
färd mot nya fronter
vingslagen i färdriktning
längs fria horisonter

En sjö så spegelblank
och mild i stjärnklar natt
där regnbågen tar slut
bärs spår av kunglig skatt

Nog är den skön vår jord
som bjuder än ett språk
på vinglig vinter väg
och genom nattlig fåk

En minnesvärd historia
där järnmalmen ger spår
av nutidsmänniskans slit
i skiftningar från långa år

På stenbänken vid bron
där ur modern sitter
och spelar dödlig schack
till ton av fågelkvitter




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 281 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-10-02 21:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härlig poesi med många symboler.
2011-10-11

  Anna*
Första och sista verserna är helt fantastiska! Du har en förmåga att skriva med rytm och rim som gör läsningen lätt och det är en konst i sig! Applåderar
2011-10-10

  aol
underbar riktigt in fin poesi som lyser,
2011-10-05

    Bodil Sandberg
Ja nog är den skön VÅR JORD och sannerligen för du fram detta i "skön" diktkonst - glimrande!!!en mästarpoet är du!!applåder!!
2011-10-04

  mare VIP
Fint formulerat
2011-10-03

  anits VIP
Underbart skrivet verkligen
vacker poesi
2011-10-03

  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker du skriver läckra dikter o kompositioner men är inte riktigt lika förtjust i några särskrivningar i texten, de känns aparta i förhållande till den lysande helheten. Vacker illustration är som grädden på moset.
2011-10-02

    ej medlem längre
Jag tycker om den här dikten, speciellt!

"Nog är den skön vår jord
som andas rena kläder
en årstids skiftningar
som bryter vackert väder"
2011-10-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO