Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter att googlemaps börjat fungera som om du satt i en bil på vägen själv och mormors gamla torp och sergels torg var det första jag besökte Bilden: Hamre, nedre dalälven




Den Fjärran Fjärden [rimvers]

~¤~

Den gamla Fräcken Fjärden
av uråldriga uthus
och Jenny Nyströmska juleljus
av såpa och gammalt vitbleknat trä är den

den gamla handgräsklipparen som var orange
och naturen växer vild som bara den kan

den roligaste boken
var den om Mojoten
bensinen från båtmotorn och den rena luften
sädesärlan under den låga bron och skräddarna på vattenytan

vassen och solen
ovan och under molnen
vid mormors hemman

min barndoms landskap
där allt det gamla ekar
som en gammal TV-serie
från samma era

som en uppdragen eka

jag vill alltid behålla
alltsammans
bortom alla åldrar

jag tittar ut genom mormors fönster
på övervåningen ända ner till sjön där


26&29 September 2011

LPWJ

 

se även:

Öbo




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 452 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-10-03 04:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fina barndomsminnen som håller tider igenom.
2011-10-03

  Sonja Sidorow Lapington
en så vacker nostalgi!
2011-10-03

  Bibbi VIP
Skön.
2011-10-03

  thyra
Ja, det är fantastiskt och tack för att du visade på teknikens under. En vacker vers där läsaren tas tillbaka till en annan tid. Jättefint!
2011-10-03

  L Patrik W Johansson VIP
ja det var ännu tvärare innan då slutade den med sjön men sen blev den rimvers

men den har ju samma mening...meningen
(gillar inte nödrim)

ja det var ofta tyst när man satt o tittade ut genom fönstret

som en slags nedtoning
ska det vara i slutet

Be well,
LPWJ
2011-10-03

  Yrre VIP
Du har rätt, det var det värsta tror jag med att Mormor blev gammal och dog, Svärmor med. Alla dessa ögonfång av ro och glädje som man aldrig får se igen.
Det speciella med dem var ju att man hade sett dem med ett barns ögon och sedan som vuxen.
Bra text med ett smula tvärt slut?
2011-10-03
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP