Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svarttjärn

stridskonsten har bleknat
och digervalsen tystnat
stannat sitt gisslartåg vid din station
där ditt förflutnas sorgevagnar
likt släpande ok
speglat sig i ditt kaleidoskop

du har legat för länge
i sjögräsets stiltje
du har svårt att greppa om livet
med dina hala fingrar

och du ler i mjugg
under trollskottens rikoschett
när svarttjärnens strängar brister
och du spolas bort till vildregnets toner

som om en alltför bekant tyngd
släppt taget om axlarna

att tiden
äntligen lämnat dig i fred




Fri vers av Kyr
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-03 11:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kyr