Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skenhelighetens pris

Köpa rött kött i köttdisken,
Färdigförpackad, ren, vit frigolit med rött, färskt lite blodigt kött.
Plipp…39,90 kronor kilot…vilket fynd!
Middagen puttrar på spisen.
Doften av kryddor dövar lukten av dött kött.
Gästerna kommer, sätter sig till bords, avnjuter en hemlagad middag….smackar, berömmer, mättar sig…utan en tanke på det billiga köttets historik.
Den skrikande grisen, elföst, trängd, rädd i mörkret, på väg till slakt.
Lukt av död, ångest och panik.
En rutinmässig död på löpande band, levande mat på väg mot förpackning.
Vill inte tänka, vill inte veta.
Skenhelighet då vi vet men inget gör.
Tillsammans skapar vi ondska.




Fri vers av linsand
Läst 213 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-03 13:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Som om DET skulle vara den ultimata ondskan!
Vad sägs om alla foster som mördas på svenska sjukhus innan de blivit födda?

Man är inte skenhelig för att man äter kött.
Skenhelig är man om man påstår att man inte äter kött men gör det ändå.

Jag kommer alltid att äta kött. Vi lever i ett fritt land.
2011-10-03
  > Nästa text
< Föregående

linsand