Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam

30,
Inga barn,
Ensam och fånge i en begynnande förmultnande kropp.
Begränsad,
Trött,
Fundersam,
Kostsamma livsval,
Friheten som inbyte mot materia och något vi definierar som framgång.
Avkall på avkomma till förmån från lösryckta festligheter där den långsamma förgiftningen av samma 30-åriga kropp börjar visa tecken.
Meningslöshet och mörker.
Vad som förut varit viktigt och eftersträvansvärt känns plötsligt världsligt och trist.
Ensamhetens fyllda tomrum får fäste i en ärrad själ.
Ensamheten som bara hon själv rår för.
Allt då hon aldrig kunde visa känslor och byggde sig själv ett fängelse.
Kroppen som fängelse, likgiltigheten som fångvaktare.
Drömmen om kärlek och vänskap flagar som gammal färg.
Ensam går hon in i en numera välbekant omvärld, fylld av ångest och företagslöshet.
Utan barn,
30, snart 31,
Ensamhetens väg är lång.




Fri vers av linsand
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-04 20:19



Bookmark and Share


  Anna*
Låter som om diktarjaget kommit fram till en tid av existentiella grubblerier. Den biologiska klockan tickar och det känns. Applåderar
2011-10-05
  > Nästa text
< Föregående

linsand