Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rastlös

Tänk om jag vore någon annanstans i skrivande stund.
Kanske vore mitt liv mer spännande där någon annanstans.
Kanske inte...
Det river och sliter därinne.
Något vill ut men jag vet inte vad.
Ett djur i bur som härjar i min kropp.
Något sedan länge instängt vill vädras och fly iväg, bort.
En längtan som stängts inne i vardagens fyrkant.
En längtan som stått tillbaks och inte fått plats i realismens trånga fönster.
En känsla som växt sig stor i ignoransens skugga.
Frihet till uttryck där inga regler finns.
En värld utan krav där den rastlösa dimman kan få flyta fritt.
Rastlösheten skulle inte vara rastlös i en fri värld, där fyrkanter är obestämda former.
I en värld där en del i mig inte behöver kvävas, stoppas in.
En värld jag inte ibland vill fly ifrån, en värld där jag får vara jag, hela jag.




Fri vers av linsand
Läst 188 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-03 13:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

linsand