Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänker på en kär vän som inte orkade,


Maran

Vill bara sväva som en
längtan på din måne
bland ljudlösa ord,

drömklockan med
obegripliga streck
visar väg ut ur tiden,

långa skuggor löper ut
som fingrar från tysta furor
griper efter mej,

stranden, älven väntar så
blank,

kättingen stramar,

myggflockar suger blod,
den sista sneda solstrimman
dansar i en krusning efter
en flugsnappande öring,

ge mej tillbaka min frihet,
vita sommarmoln speglar sej
till mjukt kluckande under ekan,

sakta böljar säven, från ingenstans
skränar en mås förtvivlat,

en kvinnas mun mot kinden
viskar förföriskt lockar drar,

onåbar som en horisont
som du vill nå men som gäckande
flyr bort hela tiden-




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 596 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2011-10-03 18:35



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Vacker och berörande.
2011-10-25

  Nina Nightwish
Underbar text.. Imponeras av hur du lyckas få orden att flyta med i varandra.. Vackert
2011-10-18

  Maria T
Drömklockan som obegripligt
visar vägen ut ur tiden.
Stor poesi
2011-10-09

  Lena Själsöga Keijser
drömklocka... så vackert är detta ord
och dina ord är klangen
2011-10-06

  Filosofen2
Tidens rum så oändlig....

Utsökt, visar hur svårt detta kan var att få maran att försvinna.
2011-10-06

  Anna*
Varmt, stämningsfullt och vackert skrivet trots att maran gör det så svårt!
2011-10-05

  Ninananonia VIP
Ja den här dikten är vackert skriven och den berör på djupet..

den Maran...den känns verkligen
2011-10-05

  Mats Henricson
Ja, när man inte når ända fram så kan det kännas hårt, mycket hårt........
2011-10-05

  Shahla Haghi
Vad vacker, melodisk och meningsfull dikt. Tack
Vill läsa mera av dig.
2011-10-05

    Max Poisé
Stämningsfullt är helt rätt benämning på denna utmärkta dikt!
2011-10-05

  walborg
Medkänsla - så stämningsfullt och mjukt
2011-10-04

    Bodil Sandberg
Så vackert du diktar om denna dröm sprungen ur djupaste sorg och saknad!oerhört starkt och gripande kära aolisen!kraaam
2011-10-04

  Anya VIP
Fina naturbilder kommer till mig när jag läser.
2011-10-04

  anits VIP
Mycket vackert och berörande
2011-10-03

  Eva Langrath VIP
Vackra ord
2011-10-03

  Eva Helene VIP
Vackert och berörande.
2011-10-03

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
...mycket vacker poesi..
2011-10-03
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol