Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken är evighetens namn

 

Det finns ett litet hus
med vit grind
där kärleken lever
i väggarna

~~*~~

fast inget är
som 
det ser ut

~~*~~

där
stod en pulka
utanför i snön
när jag kom
dit

~~*~~

lycklig
men
förvånad

~~*~~

mitt hjärta
smälte
och mina drömmar
flyttade in

~~*~~

när klockan
tappade
sina visare

~~*~~

men
utanför
skuttar haren
bland äppelblom
som faller som snö
om våren

~~*~~

mellan
syrenens lila doft
i bersån

~~*~~

där vaknar jag
i din famn
varm och kärleksrusig

~~*~~

när
solen lyser in
genom vårdammiga
fönsterrutor

~~*~~

som
imorgon inte
finns

***




Fri vers av Stjärnöga
Läst 407 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-10-04 04:11



Bookmark and Share


  Mona Drugge
Här väver du in o fångar kärleken i evighetens namn så underbart drömmande vackert..

Gillar!
2011-11-15

  Maximillixen
Väldigt fint och kärleksvarmt skrivet :-)
2011-10-06

  Elwania
åh så fin att läsa
2011-10-06

  Junitvillingen
Ljuvliga ord, så vackert flätade - som den varmaste, mest skimrande höstbris...kärleken är vidunderlig, fantastisk, tack för morgonens skönaste text!
2011-10-06

    eva m h
Underbar!!
2011-10-06

  stella
Vilka sköna ord,jag smälter,,,tappa sina visare! :-D
2011-10-06

  Zelogath
"mitt hjärta
smälte
och mina drömmar
flyttade in"
Känner igen mig så väl
Återigen skriver du med stor värme
Passion
På något sätt passande med sommarbild
Även fast du nämner pulka i snö
Det är väl din dikt som värmer
Kan jag tänka
Bravo!
2011-10-05

    ej medlem längre
Jättefint !
2011-10-04

  Linda CH VIP
Ljuvligt vårvarmt i kärlekens tecken!
2011-10-04

  sangel
Så vackert, finstämt, ömt och kärleksfullt. Som en ljummen bris en varm sommardag. Smeksamt svalkande och njutbar som känns i hela kroppen:-)
2011-10-04

  Anna*
Underbar dikt där kärleken är det centrala! Applåderar
2011-10-04

  Ninananonia VIP
Underbar dikt.. slutet är bara så bra..


Du skriver såå varmt och vackert..
2011-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga