Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Speldjävulen


Vad har hänt med detta land
Undrar jag nån gång ibland.
Folk dom lever för att vinna
låter pengar genom fingrar rinna
uti statens stora hand.

V75 och Dagens dubbel
ger många fasligt grubbel.
Stryktips och så Lången
för hundrafemtielfte gången
ger dig också trubbel.

Den högsta vinsten är vårt mål
satsar all vad börsen tål.
Diskuterar spelsystem
inte tid med världsproblem
sånt som atmosfärens hål.

Höjden utav största lycka
kan man nu ju faktiskt tycka.
Är att fru Fortuna famna
i ett kärleksrus du kanske hamna
när du mot hennes barm nu trycka.

Är detta svenskens lott
i koja och i slott.
Att tillbe turfigur
och hoppas du har tur
så du kan leva flott




Fri vers av clo
Läst 150 gånger
Publicerad 2011-10-04 12:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

clo